Creșterea zahărului din sânge este cauza unui număr de probleme de sănătate. Alegerile alimentare adecvate pot ajuta la menținerea glicemiei în limitele potrivite. Cum să mănânci o dietă care susține somnul este bine cunoscut faptul că pacienții cu diabet zaharat trebuie să-și monitorizeze nivelul de zahăr din sânge. Menținerea zahărului din sânge la nivelul corect este, de asemenea, importantă pentru persoanele care se confruntă cu un risc crescut de a dezvolta această boală de exemplu, cu o încălcare a toleranței la glucoză. Dar aportul de zahăr ar trebui monitorizat de toți cei cărora le pasă de un stil de viață sănătos și de prevenirea bolilor civilizației.

Creșterea pe termen lung a zahărului din sânge

Creșterea pe termen lung a zahărului din sângeAdică o situație în care organismul nu este capabil să proceseze eficient zahărul primit și să-l mute din sânge în celule, prezintă un risc nu numai din cauza posibilei dezvoltări a diabetului, ci și amenință inima și rinichii.Dacă sunteți deja tratat pentru diabet, trebuie, în primul rând, să respectați regimul de tratament stabilit de medic. Ajustarea dietei nu este egală cu tratamentul diabetului. Dar dacă nivelul crescut de zahăr nu este legat de nici o boală care necesită un tratament special și este, de exemplu,doar rezultatul unei diete necorespunzătoare.

O ajustare a dietei este o măsură adecvată pentru a readuce zahărul din sânge la limitele adecvate. Carbohidrați sănătoși, suficiente fibre și alimente cu un indice glicemic scăzut acestea sunt doar trei dintre principiile principale pe care trebuie să le urmați atunci când scădeți glicemia.S-ar putea să fiți lovit de modul în care fibrele se referă la zahărul din sânge. Fibrele încetinesc digestia carbohidraților și reglează nivelul zahărului din sânge, care datorită acestuia crește treptat și într-o manieră controlată.

Dintre cele două tipuri de fibre, solubile în apă și insolubile, cel solubil este mai benefic pentru scăderea zahărului din sânge. Deci, ce este o sursă adecvată de fibre.Comandați legume, leguminoase sau fulgi de ovăz. Porii neîndulciți sunt o sursă excelentă de energie, iar pentru digestia lor organismul are nevoie de mult timp. Datorită acestui fapt, zahărul din sânge nu crește prea repede la valori ridicate după consumarea făinii de ovăz.În plus, dacă vă aromați terciul de mic dejun cu scorțișoară, care scade glicemia zahărul din sânge, vă veți face bine corpul dimineața.

Un bun ajutor este și semințele de in care nu numai

Un bun ajutor este și semințele de in care nu numaiCă conțin fibre, ci și ele însele reduc zahărul din sânge. În plus, fibrele promovează curățarea intestinelor, digestia fără probleme și reduc nivelul colesterolului din sânge, deci are importanță pentru organism pe multe fronturi.Urmăriți ce carbohidrați mâncați.Carbohidrații sunt o componentă esențială a dietei. Conform recomandărilor dietetice actuale, carbohidrații ar trebui să reprezinte 55 până la 60% din aportul total de energie. Noi ar trebui să acorde prioritate polizaharide, care este.

Glucide complexe, care sunt principala componentă de cereale, leguminoase și cartofi și produse din acestea”, spune Prof. dr. ing. Jana dostálová, membru al forumului de nutriție sănătoasă. Dimpotrivă, aportul celui mai comun carbohidrat simplu, care este zaharoză și este denumit în mod obișnuit zahăr, ar trebui să fie limitat.După consum, glicemia crește foarte repede, afectează și secreția de insulină și, desigur, contribuie la creșterea în greutate. Deci, dacă excludem din dietă pâine albă, băuturi îndulcite, inclusiv sucuri, arome care conțin zahăr pansamente pentru salată, ketchup etc.

Sau produse lactate îndulcite de exemplu, iaurturi de fructe, vom face multe pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge.Dar ar trebui să acordăm atenție și fructelor, bogate în vitamine și fibre, dar în multe specii și pe zahăr.În general, se recomandă consumarea a trei porții de legume și două porții de fructe pe zi și, prin urmare, menținerea zaharurilor cel puțin în această zonă puțin departe de corp”, recomandă RNDR. Pavel suchánek de la forumul nutriției sănătoase.Regulile generale sunt, de asemenea, importante.Reducerea nivelului de zahăr va promova nu numai alegerea corectă a alimentelor.

Ci și respectarea principiilor generale

Ci și respectarea principiilor generaleUn regim suficient de băut, dominat de apă curată, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge datorită unui număr de procese biochimice. Este la fel de important să vă monitorizați aportul total de energie, astfel încât să evitați supraalimentarea, adică o creștere inadecvată a zahărului din sânge.Dacă este posibil, mâncați în mod regulat și în porții mai mici. Învață să urmezi compoziția alimentelor indicate pe ambalaje și să te concentrezi atât pe valoarea energetică globală, cât și pe reprezentarea componentelor individuale.

Mișcarea regulată contribuie, de asemenea, la reducerea glicemiei-mușchii în timpul acesteia consumă zahăr din sânge pentru activitatea lor. Nivelul zahărului din sânge este, de asemenea, afectat de stresul mental. După cum subliniază nutriționistul Eva Häusler, hormonii de stres afectează nivelul zahărului din sânge, astfel încât stresul pe termen lung este, de asemenea, dăunător organismului în această direcție.Indicele glicemic este un indicator prin care se evaluează rata de conversie a carbohidraților în glucoză-astfel, determină cât de mult crește nivelul zahărului din sânge după consumarea unui anumit aliment.

Pentru glucoză, se determină un indice glicemic de 100, iar alimentele sunt împărțite în cele cu GI scăzut valoare mai mică de 55, cu GI mediu 56-70 și cu GI ridicat valoare mai mare de 70. Valoarea indicelui glicemic afectează atât compoziția alimentelor, cât și modul în care este procesată.Cu cât indicele este mai mare, cu atât crește mai rapid glicemia și cu atât mai repede apare senzația de foame după masă. Alimentele cu un indice glicemic mai mic sunt mai potrivite pentru organism, deoarece după ele nu există fluctuații semnificative de zahăr din sânge.

Organismul face o mai bună utilizare a energiei furnizate, și, în general, astfel de alimente pot fi considerate ca prevenirea civilizație boli.Pe termen lung, acestea contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Și ce alimente trebuie să ajungem în mod special dacă dorim să alegem un indice glicemic scăzut? Acestea sunt legume rădăcinoase, mere, pâine integrală de secară, orez întunecat, fulgi de ovăz sau linte-toate au un indice glicemic mai mic de 50. Dimpotrivă, clătite, cartofi prăjiți prăjiți, gogoși sau pizza au un indice glicemic ridicat-valoarea sa variază între 60 și 90.